Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 4
Slide 4
Onze school
Groepen
Nieuws
Ons team
Kinderopvang

Nieuwsarchief

Nieuwsbrief 8-12-2017

Nieuwsbrief-5

Sinterklaas 2017

Vandaag kwam Sinterklaas aan met de helicopter. Vanochtend was de goede Sint nog aan het schaatsen, maar wilde natuurlijk wel op tijd op het Schreuder zijn!

 

 

Pepernoten bakken in groep 4

Groep 4 heeft vandaag pepernoten gebakken. Dat was een leuke rekenles! Lekker wegen!

Programmeren in groep 5/6B

Vandaag hebben de kinderen van groep 5/6B weer programmeerles gekregen van de Socrateskinderen.

Les 4 van Bomberbot ging over absolute en relatieve richtingen. Om dit goed onder de knie te krijgen, hebben ze een robotje geknutseld die ze alle kanten konden laten oplopen en kijken.

Programmeerlessen in groep 7

Vanwege de programmeerweken op school is groep 7 elke week anderhalf uur bezig met programmeren. Met het kindvriendelijke Bomberbot leren zij relatieve richtingen, loops, functies en vooral: abstract denken.

 

Schreudertheater

Gisteren was er weer Schreudertheater. Er werd gezongen, gedanst, gepresenteerd en toneel gespeeld.

groep 4 gaf een presentatie over wat ze allemaal geleerd en gedaan hebben tijdens de projectweken ‘beeld’ en zongen twee liedjes die ze geleerd hadden tijdens de muzieklessen. Groep 8 speelde een zelf geschreven en geregisseerd toneelstuk. Wat een spannend verhaal!

Nieuwsbrief 10-11-2017

Nieuwsbrief-4

Museumbezoek Foam

Alle groepen brengen deze periode in het kader van de talentweken ‘beeld’ een bezoek aan Foam.

Vandaag waren de groepen 3 en 4 aan de beurt.

Wij kregen een superleuke les waarbij we van alles leerden over fotograferen: kikker- en vogelperspectief, afsnijden, composite, enz. De resultaten zijn heel mooi geworden. Hieronder een aantal foto’s van groep 4.

 

Programmeren in groep 5 t/m 8

Deze week zijn de programmeerweken begonnen. De Socrateskinderen die vorig jaar hun programmeerdiploma hebben gehaald, geven nu hun kennis door aan de leerlingen van hun groep. De eerste les ging over wat programmeren nu precies is. De volgende lessen gaan over verschillende programmeerbegrippen, zoals sequenties, for loops, absolute en relatieve richtingen, enz.

Hier een aantal foto’s uit groep 8

 

Diploma mediatoren

Bij ons op school worden er jaarlijks mediatoren opgeleid, die helpen bij het oplossen van conflicten. Dit is onderdeel van ‘de vreedzame school’. Afgelopen vrijdag hebben wij tijdens de diploma-uitreiking kennis gemaakt de nieuwe mediatoren. Veel succes allemaal en van harte gefeliciteerd!

Contact

schreuder

Instituut Schreuder
Van de Veldestraat 10
1071 CW Amsterdam
Tel.: 020 - 679 58 27
Stuur een mail

facebookTwitter