Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 4
Slide 4
Onze school
Groepen
Nieuws
Ons team
Kinderopvang

Nieuwsarchief

Afsluiting project recycling

Gisteren hebben wij ons project recycling afgesloten d.m.v. een tentoonstelling door de hele school. Alle gemaakte kunstwerken konden bewonderd worden door kinderen en familie. Ook werden er presentaties gehouden door de kinderen, waarbij wij veel van elkaar geleerd hebben. De leerlingenraad kwam vrijdag bijeen om vast na te denken over projecten die wij volgend schooljaar willen doen.

We hebben hart voor elkaar

Afgelopen maandag heeft groep 1/2A samen met groep 8 het nieuwe blok geopend van de Vreedzame School: We hebben hart voor elkaar. Ze speelden een mooi toneelstukje en spraken over gevoelens. Het komende blok gaan wij hier in de groepen veel aandacht aan besteden.

Nieuwsbrief 9-2-2018

Nieuwsbrief-7

Recyclebende op school

Vandaar hadden wij weer bezoek van de recyclebende. De groepen 1, 2, 5 en 6 mochten met ze mee naar de gymzaal. Al het verzamelde afval werd gerecycled tot prachtige dieren.

Informatiebijeenkomst 14 februari voor oriënterende ouders

Informatiebijeenkomst

Voor het oriënteren op onze basisschool organiseren wij een aantal informatiebijeenkomsten. Tijdens een informatiebijeenkomst krijgt u gerichte informatie, kunt u vragen stellen en wordt u rondgeleid door de school.

De data voor de informatiebijeenkomsten zijn:

Woensdag 14 februari 2018, van 9:00-10:00 uur

Vrijdag 6 april 2018, van 9:00-10:00 uur

Woensdag 23 mei 2018, van 9:00-10:00 uur

Vrijdag 21 september 2018, van 9:00-10:00 uur

Maandag 8 oktober 2018, van 9:00-10:00 uur.

U kunt zich aanmelden voor één van deze bijeenkomsten door een e-mail te sturen naar:  

directie@ instituutschreuder.nl  

 

Presentatie ‘de circulaire stad’

Enige tijd geleden was in Pakhuis de Zwijger een avond over ‘De Circulaire Stad’; van afval tot product. Tijdens deze avond, georganiseerd door hun docent, vertelden studenten van de HvA over hun ontwerpen, gemaakt van oude onderdelen of weg te gooien hout van de bouwmarkt. Een hele boeiende bijeenkomst en livestreamuitzending, waarin ook andere ontwerpers aan het woord kwamen over hun vernieuwende ideeën en producten. Een vogelhuisje bijvoorbeeld, gemaakt van de vezels van sigarettenpeuken. Vogels eten die peuken vaak op en dat is natuurlijk slecht voor ze. Nu werd er iets goed mee gedaan voor de vogels. En de restjes nicotine zorgden voor een anti-bacteriële werking!

Op de vraag of de studenten bij ons een presentatie zouden willen geven in het kader van ons them ‘recycling’ werd enthousiast gereageerd door studenten en docent. Vrijdagochtend kwamen ze eerst een presentatie geven voor de groepen 4 tot en met 8 en daarna voor 1 tot en met 3. Zij vertelden over hun ontwerpen die zij gemaakt hebben bij Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam.

 

Project recycling

Vandaag zijn wij met ons nieuwe project gestart en kwam de ‘recyclebende’ op school.

De recyclebende bestond uit 3 mensen die langskwamen om te vertellen over de recyclebende. Ze begonnen met een verhaal over afval, recyclen, het milieu en wat we met afvalmateriaal kunnen doen. De leerlingen gaan de komende week zelf afval verzamelen. De recyclebende komt terug om met de leerlingen van al het verzamelde afval, ‘de bende’, fantasiedieren te maken. De fantasiedieren zullen tentoongesteld worden in een expositie. Iedereen is welkom om de expositie te bezoeken!


Nieuwsbrief 12-1-2018

Nieuwsbrief-6

Kerst Westerkerk

Zoals ieder jaar vierden wij ook dit jaar kerst in de Westerkerk. Zo mooi en bijzonder!

Instituut Schreuder wenst iedereen een fantastisch 2018!

 

 

Oefenen kerstliedjes

Gisteren hebben wij met de hele school de kerstliedjes geoefend die wij woensdag in de kerk gaan zingen.

Wat klonk het mooi!