Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 4
Slide 4
Onze school
Groepen
Nieuws
Ons team
Kinderopvang

Nieuwsarchief

Nieuwsbrief 6-10-2017

Nieuwsbrief-3

Bieb 5 jaar!

Op de dag van de opening van de Kinderboekenweek bestond onze bibliotheek 5 jaar! Dat verdient natuurlijk op z’n minst een bloemetje. Heeeeeeel veel dank voor de initiatiefnemers en biebjuffen!

Opening blok 2 Vreedzame School

Dit schooljaar hebben wij ervoor gekozen om de opening van de blokken Vreedzame School door de kinderen te laten doen. Dit keer was het de beurt aan groep 1/2 B en groep 7. Ze speelden een toneelstukje waarbij de rode, gele en blauwe pet oplossingen gebruikt werden bij een conflict. Wat hebben ze dat knap gedaan!

Schooltuinen groep 7

Het einde van de Schooltuinen voor groep 7 zit er bijna op. De tuin wordt steeds leger, de oogst minder en de zomer gaat richting winter.

Als afsluiting vorige week pizza’s gebakken met producten van de eigen tuin.

Verhalenverteller groep 1 t/m 3

Op vrijdag 22 september kwam verhalenverteller Marjo voor de groepen 1 t/m 3 een spannend en grappig verhaal vertellen.
Het verhaal ging over Tim. Tim is bang voor griezels en spoken.
Vooral als het donker wordt. Maar z’n moeder zegt, dat spoken niet bestaan…
‘s Nachts komen echter toch Spin en Spook op bezoek.
Vooral Spin zorgt voor veel gegil 🙂

Verhalenverteller groep 4 t/m 8

De hele school heeft bezoek gekregen van verhalenvertellers. Er werden ‘gruwelijk enge’ (thema Kinderboekenweek) verhalen verteld. Dat was griezelen en genieten. We moesten regelmatig heel hard lachen. Gelukkig maar, want griezelen moet wel leuk blijven natuurlijk. Hier enkele foto’s van het verhaal ‘Hans kan niet griezelen’. We vonden het superknap dat de verhalenverteller zo mooi, spannend en grappig kon vertellen! We gaan het zelf thuis en op school ook proberen😄.

Baby!

Hierbij de foto’s van het bezoek van Mirjam, haar man Tomas en Kesia aan groep 1/2 A en 5.
Van ieder kind in groep 1/2 A kreeg juf Mirjam een zelfgemaakte bloem. Daarna konden de kinderen genieten van een heerlijk beschuitje met roze muisjes. Wat een lief baby’tje!

Triathlon!!!!!!!!!!!

Op zaterdag 9 september heeft gymjuf Marieke meegedaan aan de hele Triathlon van Almere. Ze moest eerst 3,8 km zwemmen, daarna 180 km fietsen en na dit alles ook nog eens 42 km hardlopen! In totaal heeft zij hier 11 uur en 14 minuten over gedaan. Bij de finish heeft de juf een hele grote medaille gekregen.  Eerste in haar leeftijdsklasse van Europa en tweede van de wereld. Hoe cool is dat????????????????????? Wij zijn supertrots op onze gymjuf!

 

Schoolreisje groep 4, 5, 6, 7

Alhoewel de dubbeldekker bus door de kleuters was geconfisceerd, had de midden-en bovenbouw een uiterst plezante heen- en terugreis.

De lucht schuurde tegen het kobalt aan, terwijl de stratocumulus voorbij hobbelde.

De kinderen dartelden als jonge wispelturige lammetjes door Drievliet met af en toe een onneembare horde als wachtrij. Echter was er door het scala van attracties een cacofonie aan emoties te beluisteren in de zachtjes aanzwengelende najaars puf.

(Ja ja, we hebben een poëet in ons midden: meester Nivard)

Schoolreisje groep 1, 2 en 3

Groep 1, 2 en 3 zijn naar de Linneaushof geweest. Het was een topdag! Het weer zat ongelooflijk mee. Onderweg in de bus was het heel gezellig.

In het park hebben de kinderen heerlijk gespeeld, de trein was favoriet en de boomstam fietsjes beetje zwaar.. Twee kinderen kwamen niet vooruit en de juf ging ze duwen met een volgend karretje. Spannend hoor!
Op de terugweg vielen er een paar in slaap, lekker dromen over Bennie Broek!
Bedankt hulp ouders voor de fantastische dag 🙂

Contact

schreuder

Instituut Schreuder
Van de Veldestraat 10
1071 CW Amsterdam
Tel.: 020 - 679 58 27
Stuur een mail

facebookTwitter